Váš košík je momentálne prázdny!
Tiramisu guličky
Tiramisu je jeden z najobľúbenejších talianskych dezertov, ktorý si získal srdcia milovníkov sladkostí po celom svete. Ak si však chceš dopriať túto lahodnú chuť v inej forme, vyskúšaj tieto skvelé tiramisu guličky! Sú rovnako krémové, voňavé a lahodné ako klasické tiramisu, ale oveľa jednoduchšie na prípravu a ideálne na zdieľanie s priateľmi a rodinou. Tento jednoduchý recept pripravíš bez pečenia a akýchkoľvek prístrojov. Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný. S týmto dezertom určite prekvapíš. Navyše ho jednoducho urobíš aj v bezlepkovej forme a bezlaktózovej forme!
- Čas prípravy: 20-30 minút

Ingrediencie :
- • 160g dlhé piškóty (Savoiardi)
- • 80 ml uvarenej kávy (espresso)
- • 250g mascarpone
- • 60g práškového cukru
- • kakao
Postup:
V miske si rozdrv dlhé piškóty, ideálne Savoiardi. Originálne môže byť ťažšie u nás zohnať, no budú ti stačiť aj tie z lidlu alebo kauflandu. Pre bezlepkovú verziu použi tieto. Môžeš si ich aj rozmixovať, no čerstvé idú pekne rozdrviť rukami, takže k tomu nič nepotrebuješ.

Pridaj kávu, práškový cukor a mascarpone. Všetko poriadne premiešaj tak, aby ti vznikla konzistentná hmota.

Znovu úplne postačí, ak to premiešaš rukami. Kávu si uvar vopred a nechaj ju vychladnúť. Ak ju pridáš horúcu, hmota bude veľmi lepkavá a zle sa ti budú formovať guličky.

Z hmoty rukami vytvaruj guličky približne rovnakej veľkosti. Ak sa ti pri robení guličiek hmota veľmi lepí, daj ju na chvíľku schladiť.

Na plochý tanier alebo tácku si vysyp kakao a guličky v ňom vyváľaj z každej strany. Ulož ich na čistú tácku a daj na 15 minút do chladničky. Dezert je hotový a môžeš ho podávať.

Tieto tiramisu guličky sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať klasický taliansky dezert v nečakanom, no rovnako chutnom balení. S ich bohatou kávovou a krémovou chuťou sa stávajú ideálnym snackom na každú príležitosť. Je to mega jednoduché a rýchle. Ak máte doma radi tiramisu, tieto guľôčky si jednoducho zamiluješ!
Nezabudni sledovať aj môj blog, kde sa dozvieš ďalšie skvelé recepty, tipy a triky na pečenie a zdobenie medovníkov.
Pridaj komentár