Kuracia pečienka na cibuľke

Kuracia pečienka na cibuľke je jedným z tých tradičných a jednoduchých, ale nezabudnuteľných receptov, ktoré si zamiluješ už po prvom ochutnaní. Krehká a jemná pečienka, v spojení s cibuľkou a malými tajomstvami, vytvára jedinečnú kombináciu chutí, ktorá ťa zahreje a navodí príjemnú atmosféru domova. Tento recept je ideálny na rýchlu večeru, ale aj na slávnostnejšie chvíle, keď chceš ohúriť svojich hostí spojením tradičného receptu s troškou fantázie.

  • Čas prípravy: 15-20 minút
Kuracia pečienka s ryžou a kyslými uhorkami

Ingrediencie (2 porcie):

  • • 400 g kuracej pečienky
  • • 1 cibuľa
  • • 1dcl bieleho vína
  • • škorica (celá alebo mletá)
  • • paradajkový pretlak
  • • olivový olej
  • • soľ, čierne korenie, nové korenie

Postup:

Kuraciu pečeň poriadne umy a nakrájaj na menšie kúsky. Ja kupujem čerstvú, chladenú, no môžeš použiť aj mrazenú. Nakrájanú ešte znovu opláchni a nechaj odtiecť. Zatiaľ si nakrájaj cibuľku na kúsky, aké uznáš za vhodné. Ja preferujem červenú, ale nie je to nutnosť. Cibuľku si zľahka opraž na dobre rozpálenej panvici na olivovom oleji. Môžeš k nej pridať aj cesnak, no daj pozor, nech sa Ti nepripečie, bude potom horký.

restovaná cibuľka na panvici

Na opraženú cibuľku hoď pečienku a poriadne orestuj z každej strany, aby ti pekne zhnedla. Pečienku stačí restovať len krátko, keďže má veľmi jemnú konzistenciu, aby sa ti nerozpadla.

pečienka s cibuľkou na panvici

Orestovanú pečienku podlej vínom (nemusí byť biele, môžeš aj červeným). Môžeš pridať čierne korenie, nové korenie, poprípade čerstvý rozmarín alebo niečo pikantné. Ja v tomto bode k nej pridám buď jednu celú škoricu, ktorú potom vytiahnem, alebo mletú, ak celú nemám. Soľ nepridávaj v žiadnom prípade, pečienka by ti stvrdla.

orestovaná pečienka na panvici

Keď sa ti vyparí alkohol, pečienku podlej trochou vývaru alebo vody a podus 5-6 minút. Viac jej netreba. Pri pečienke dbaj na správne načasovanie. Pri dlhom varení môže zoschnúť, alebo sa ti rozpadne a nebude chutná. Ja pri dusení pridám čajovú lyžičku pretlaku. Teraz ju môžeš dochutiť soľou. Podávať ju môžeš s ryžou, ale aj štuchanými alebo pečenými zemiakmi a kyslými uhorkami, alebo len tak s čerstvým pečivom.

servírovaná pečienka na cibuľke s ryžou a kyslými uhorkami

Kuracia pečienka na cibuľke je dokonalým príkladom toho, ako môžu byť aj klasické jednoduché jedlá nezabudnuteľné a plné chutí. Je skvelým spôsobom, ako si rýchlo a jednoducho pripraviť niečo chutné, čo poteší celú rodinu. Tento recept je ideálny na každodenné varenie, ale nezabudni na víno a škoricu. Tieto dve ingrediencie dodajú pečienke výnimočnú chuť. Prajem dobrú chuť!

Nezabudni sledovať aj môj blog, kde sa dozvieš ďalšie skvelé recepty, tipy a triky na pečenie a zdobenie medovníkov.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

error: Obsah je chránený !!