Pečené lístkové hniezda so syrom Brie, brusnicami a orechmi – fotorecept

Chrumkavé hniezda z lístkového cesta so syrom Brie, brusnicovou omáčkou a vlašskými orechmi sú dokonalým spojením sladkých a slaných chutí. Tento jednoduchý, ale elegantný recept premení každé pohostenie na kulinársky zážitok. S ich jemnou voňavou kôrkou a krémovou náplňou sú ideálnou voľbou nielen na sviatočný stôl, ale aj ako rýchla pochúťka pre hostí.

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 30 minút
Pečené lístkové hniezda so syrom Brie, brusnicami a orechmi

Ingrediencie (8 kúskov):

  • • 1 ks lístkové cesto
  • • 1 ks syr Brie
  • • brusnicová omáčka (džem)
  • • nasekané orechy
  • • žĺtok
  • • med
  • • soľ, čierne korenie

Postup:

Rozbaľ lístkové cesto a rozkroj ho na 4 obdĺžniky.

lístkové cesto na plechu

Každý kúsok potri brusnicovou omáčkou. Môžeš použiť aj džem ak máš, ideálne domáci (černicový, ríbezľový). Poukladaj tenké kúsky nakrájaného syra. Aby sa ti lepšie krájal, daj ho pred tým na 15-20 minút do mrazu.

lístkové cesto na plechu natreté domácim džemom a syrom Brie

Každý kúsok pomaly zroluj a prekroj na polovicu.

zrolované lístkové cesto

Konce zahni a otvorenou časťou nahor zatoč do pekného hniezda.

zatočené lístkové cesto do hniezda

Pečenie:

Hniezda poukladaj na papier na pečenie. Potri rozmiešaným žĺtkom a posyp drvenými orechmi (podľa chute môžeš použiť mandle, pistácie alebo akékoľvek iné). Jemne osoľ a posyp troškou čierneho korenia. Takto pripravené daj piecť na cca 30 minút do predhriatej rúry na 180°C.

hniezdo z lístkového cesta posypané orechami

Po vybratí z rúry polej medom ešte kým sú horúce.

upečené lístkové hniezda so syrom Brie, brusnicami a orechmi

Môžeš ozdobiť rozmarínom, poprípade troškou omáčky alebo džemu a môžeš podávať. Prajem dobrú chuť!

Pečené lístkové hniezdo so syrom Brie, brusnicami a orechmi so šálkou kávy

Tieto pečené hniezda z lístkového cesta sú skutočným dôkazom toho, že aj jednoduché suroviny dokážu vytvoriť nezabudnuteľný pokrm. Ich príprava je rýchla a výsledok vždy poteší. Podávajte ich s medovým prelivom a uvidíte, ako rýchlo zmiznú zo stola. Užite si tento recept a nechajte sa uniesť dokonalou harmóniou chutí!

Krátke video z receptu nájdeš tu.

Nezabudni sledovať aj môj blog, kde sa dozvieš ďalšie skvelé recepty, tipy a triky na pečenie a zdobenie medovníkov.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

error: Obsah je chránený !!