Váš košík je momentálne prázdny!
Pečené stehná v prosciutte na kyslej kapuste so zemiakovou lokšou
Kuracie stehná obalené v prosciutte na kapuste so zemiakovou lokšou sú dokonalou harmóniou tradičných chutí a modernej kuchyne. Šťavnaté mäso zabalené do chrumkavého prosciutta v kombinácii s voňavou kapustou a jemnou tradičnou zemiakovou lokšou prinášajú jedlo, ktoré poteší aj tých náročnejších gurmánov. Ideálne na sviatočný obed. Tento recept je jednoduchý na prípravu, no výsledok vyzerá a chutí ako z reštaurácie.
Čas prípravy: 75 minút

Ingrediencie (4 porcie):
- • 4 celé kuracie stehná
- • 1kg zemiakov
- • 150g hladkej múky
- • 150g polohrubej múky
- • kyslej kapusty
- • 100g prosciutta
- • 150g masla
- • soľ, čierne korenie, rozmarín
Postup:
Kyslú kapustu sceď a ulož rovnomerne na plech. Ak máš celé kuracie stehná, rozdeľ ich na hornú a dolnú časť. Umyté, osušené môžeš osoliť a okoreniť a zabaľ ich do prosciutta. Môžeš použiť originál talianské prosciutto crudo, no kľudne aj španielsky jamon alebo schwarzwaldskú šunku. Takto pripravené poukladaj na kapustu. Do kapusty pod stehná môžeš vsunúť 1-2 vetvičky čerstvého rozmarínu, dodá im to super chuť a vôňu. Podlej trochou vody (stačí polovica pohára) alebo vývarom, ak máš. Prikry alobalom (aby sa Ti nespieklo prosciutto a nevyschlo) a daj piecť na 200°C na 60minút.

Po 30 minútach skontroluj ako sa stehná pečú. Ak je to potrebné, podlej ich znovu trochou vody. Vezmi z nich alobal, aby sa pekne pripiekli. Zatiaľ si urob zemiakové lokše (ak mám urobiť aj podrobný recept ako upiecť lokše, napíš mi to do komentára), omasti ich roztopeným (nie prepraženým) maslom a pekne poukladaj jednu na druhú, aby zostali teplé čo najdlhšie.

Po hodine by mali byť stehná dostatočne prepečené vo vnútri a pekne chrumkavé zvonku.

Na tanier naservíruj omastené lokše, kapustu a pekne ulož stehná. Môžeš poliať šťavou/výpekom, ktorý sa Ti vytvoril na plechu. Môžeš ozdobiť vetvičkou rozmarínu a vychutnávaj!

Tento recept na kuracie stehná obalené v prosciutte na kapuste so zemiakovou lokšou je dôkazom, že aj jednoduché suroviny môžu vytvoriť výnimočné jedlo. Vyskúšaj tento pokrm a nechaj sa očariť jeho harmóniou chutí. Verím, že si získa čestné miesto vo tvojom či rodinnom jedálničku. Prajem dobrú chuť a príjemné chvíle pri stole!
Nezabudni sledovať aj môj blog, kde sa dozvieš ďalšie skvelé recepty, tipy a triky na pečenie a zdobenie medovníkov.
Pridaj komentár