Váš košík je momentálne prázdny!
Vajíčka na taliansky spôsob
Vajíčka na taliansky spôsob sú ideálne raňajky pre milovníkov jednoduchej, chutnej a zdravej kuchyne. Kombinácia vajíčok, paradajok, parmezánu a čerstvej bazalky prináša skvelú chuť a vôňu priamo z Talianska. Pripravíš ich rýchlo na jednej panvici, čo z nich robí perfektné jedlo na ráno aj na víkendový brunch. Navyše je to jedlo plné proteínov a vitamínov.
- Čas prípravy: 10-15 minút

Ingrediencie :
- • 2-4 vajíčka
- • 4-5 cherry paradajok
- • 1/2 papriky
- • paradajková omáčka (sugo di pomodoro)
- • čerstvá bazalka
- • parmezán
- • olivový olej
- • soľ, čierne korenie
Postup:
Ako prvé si daj na panvicu hriať kvalitný olivový olej. Môžeš doň na úvod hodiť strúčik cesnaku a stonku z bazalky alebo petržlenovej vňate, chytí to ešte výraznejšiu stredomorskú chuť (nezabudni ich ale vybrať pred tým, ako sa cesnak spáli a zhorkne). Do panvice pridaj čerstvé nakrájané paradajky a papriku. Ja používam najradšej cherry paradajky a červenú papriku. Môžeš použiť, čo máš najradšej.

Nechaj ich pár minút pražiť, zatiaľ ich môžeš osoliť a okoreniť. Pridaj paradajkovú šťavu, ja najradšej používam talianske sugo di pomodoro z kvalitných paradajok. Určite si ho spolu aj urobíme, nateraz postačí aj to z obchodu. Ak sa ti nechce, alebo nemáš možnosť špekulovať, vezmi to „italiamo“ z lidlu. Deklarujú 98.2% obsah paradajok a má veľmi slušné celkové nutričné hodnotenia. Môžeš si ich pozrieť tu. Pridaj pár lístkov čerstvej bazalky a nechaj to povariť spolu cca 2-3 minútky.
Do zmesi rozbi vajíčka podľa toho, ako máš hlad. Môžeš ich znovu osoliť, okoreniť a posyp všetko parmezánom. Panvicu môžeš prikryť a nechať variť do stavu, v akom obľubuješ vajíčka.
Servis
Na záver si môžeš všetko ešte raz posypať parmezánom a pridať pár lístkov čerstvej bazalky alebo petržlenovú vňať na ozdobenie. Mne najlepšie chutí priamo z panvice a s kúskom čerstvého pečiva. Dobrú chuť!

Vajíčka na taliansky spôsob sú skvelou voľbou, ak chceš začať deň s chutným a výživným jedlom. Môžeš si ho upraviť podľa vlastných preferencií a aktuálnej chute alebo dostupnosti potravín. Hodia sa k tomu aj olivy, kapary, sušené paradajky, kúsky mozzarelly či pikantné čerstvé peperoncino. Základ je mať dobrý olivový olej, kvalitné vajíčka, čerstvé paradajky, bazalku a parmezán. So zvyškom sa pokojne vyhraj podľa chute.
Nezabudni sledovať aj môj blog, kde sa dozvieš ďalšie skvelé recepty, tipy a triky na pečenie a zdobenie medovníkov.
Pridaj komentár