Váš košík je momentálne prázdny!
Domáce vanilkové rožky – v jednoduchosti je krása.
Vôňa vanilkových rožkov je jedným z najkrajších symbolov blížiacich sa Vianoc a domácej pohody. Tieto jemné, maslové koláčiky, obalené v práškovom cukre s nádychom vanilky, sú obľúbené v mnohých domácnostiach. Ich príprava síce vyžaduje trpezlivosť, ale výsledok stojí za to – vanilkové rožky doslova rozplývajú na jazyku. V tomto domácom fotorecepte nájdeš krok za krokom, ako pripraviť dokonalé rožky, ktoré potešia nielen rodinu, ale aj hostí. Poď s nami do kuchyne a vytvor si kúsok vianočnej atmosféry už dnes!
Čas prípravy: 60 minút

Ingrediencie:
- • 250 g masla!
- • 150g mletých orechov
- • 100 g práškového cukru
- • 300 g hladkej múky
Obaľovanie:
- • 200 g práškového cukru
- • 2x vanilkový cukor
Postup:
Príprava cesta: V mise zmiešaj práškový cukor, mleté orechy, múku a kúsky masla. Aj keď je drahé, určite ho použi. Ak použiješ iný tuk, nebudú také dobré, ten rozdiel je poznať! Ja používam tatranské. Ručne začni zmiešavať všetky suroviny.

Cesto vypracuj do pevnej homogénnej konzistentnej hmoty.

So spracovaným cestom môžeš okamžite pracovať ďalej (ak máš dostatok času, môžeš ho dať na 30 minút do chladničky). Z cesta odoberaj hmotu po 10g a na pracovnej doske vytvaruj valček. Ten následne zohni a ulož na plech s papierom na pečenie (viď obrázok dole).

Plech vlož do vopred vyhriatej rúry na 160°C a peč 20 minút. Rúru počas pečenia neotváraj! Rožky by spľasli a stratili by krásny nadýchaný tvar. Upečené rožky po vybratí nechaj chvíľku chladnúť na plechu (5 minút). Ešte teplé (nie horúce, budú sa Ti lámať) rožky postupne obaľuj jeden po druhom v zmesi práškového a vanilkového cukru, ktorú si priprav do misky. Následne si ich môžeš uložiť na tácku.

S čerstvo upečenými vanilkovými rožkami narábaj veľmi opatrne, sú krehké (ale za to veľmi chutné, určite ich hneď ochutnaj!). Pre ešte lepší efekt a chuť, obaľ rožky po úplnom vychladnutí ešte raz.
Príprava vanilkových rožkov je nielen o pečení, ale aj o tradícii a láske, ktorú vkladáme do každej várky. Verím, že tento absolútne jednoduchý fotorecept ti uľahči prípravu a vnesie trochu radosti a super vône do tvojej kuchyne. Vanilkové rožky sú skvelým doplnkom vianočných sviatkov a skutočným potešením pre všetkých, ktorí ich ochutnajú. Určite sa ale hodia aj na bežný deň či ako dezert k nedeľnej káve. Tak neváhaj, vyskúšaj tento recept a uži si chuť Vianoc s každým kúskom!
Nezabudni sledovať môj blog, kde sa dozvieš ďalšie skvelé recepty, tipy a triky na pečenie a zdobenie medovníkov.
Pridaj komentár